Koncept – ušteda energije kao instrument za finansiranje boljeg kvaliteta života
WE power mobilna aplikacija
Prezentacija pred opštinom Malme i kompanijom E.ON, Švedska | finalisti na takmičenju
Javna prezentacija u Poslovnom Inkubatoru u Novom Sadu
Prezentacija pred opštinom Trondhajm, Norveška | 2. nagrada na takmičenju
Podržano od vodeće evropske agencije za sprečavanje klimatskih promena kroz inovaciju

Zatvori

Kako smo radili na puno projekata iz oblasti pametnih gradova, odžive arhitekture i energetske efikasnosti, pratili iskustva naših klijenata i njihovih mušterija, naučili smo da iako je prisutan kontinuiran napredak proizvoda, tehnologije i inženjerskih rešenja, podjednako je važno i kako korisnici prihvataju, percipiraju i koriste ove novine. Iz ovog razloga smo se udružili smo se timom IT inženjera i pokrenuli startap koji, koristeći digitalne tehnologije, usmerava ljude da promene navike korišćenja energije u svojim domaćinstvima u održivom pravcu. Startap se zove WE power.

WE power je digitalna platforma koja kroz edukaciju građana promoviše mere energetske efikasnosti u domaćinstvima i usmerava uštede od istih za finansiranje lokalnih projekata i inicijativa koje doprinose boljem kvalitetu života u lokalnoj zajednici. Ovo može uključiti izgradnju igrališta, urbanih bašti, opremanje zajedničkih prostora i slično. Korišćenje WE power platforme je planirano putem mobilne aplikacije, koja će pružati jednostavna uputstva i savete kako građani mogu da smanje potrošnju energije kroz male promene u ponašanju. Aplikacija će biti povezana sa pametnim brojilima i prikazivaće na jednostavan i razumljiv način moguće i postignute uštede, kao i kako i u kojoj meri postignute uštede doprinose razvoju komšiluka i zajednice.

WE power je prezentovan i nagrađen na nekoliko startap takmičenja u Norveškoj i Švedskoj i trenutno su u toku pregovori sa lokalnim samoupravama u ovim zemljama oko potencijalnih delova gradova u kojima bi se sproveo pilot projekat. Nastaviće se.